kek oh kek! #3 : cupcake resepi


assalamualaikum

okay kali ini resepi kek cawan pula atau korang lebih gemar ia dikenali sebagai cupcake
HH tak dapat nak buat lagi cupcake ini sebab glycelin tak jumpa dekat bakery supply. hu3
korang boleh cuba kalau korang nak, kepada sesiapa yang berminat.
resepi ini diberi oleh kawan HH iaitu Fyra Zafirah Rostam. Tekan nama dia itu kalau nak usha blog dia ^_^

ni cupcake pada post yang lepas hehehe. tekan gambar untuk post tersebut



bahan pertama ;
10g ovelette 
215g butter 
200g castar sugar 
2g salt 

bahan kedua ;
215g eggs

bahan ketiga :
250g soft flour 
75g raisin 
6g baking powder 

bahan keempat ;
40g glyceline 
170*c , 20 minit ,

putar bahan pertama guna paddle , medium speed , 10-12 minute
masuk bahan kedua , sebiji-2
ayak bahan ketige dahulu , masukkan perlahan-2 ke dalam bahan kedua ,
masuk bahan keempat , dan letakkan ke dalam cup cakes ,

**raisin kalau tak nak bubuh pun tak pe :)



SELAMAT MENCUBA ^_^

2 comments:

fyraa ♥ said...

hey . lov you lah ! ha ! name fyraa zafirah rostam lah :) bukan zafira

cik azeya said...

sedap! thanks share resepi. dah lame tak mkn cupcake. ehe