Eh! Blog Kena Review? #1 (JUN) Review: Nurul Syazwana & Harul Rosdi


Nampaknya ada sambutan dari kalangan blogger-blogger.
Terima kasih kerana menyertai dan sanggup bagi HH review blog korang.
Dengan ini HH akan review 2 blog untuk kali ini... 

Blog pertama ialah... Jeng Jeng JENG!! ~ ~


nak tengok blog orang ni?
boleh tekan header dia kat atas..

HH akan mengulas sedikit tentang blog kepunyaan NURUL SYAZWANA ni..

Masa diambil untuk loading
 masa dia mungkin agak lambat sedikitlah sebab blog dia pun boleh dikategorikan sebagai blog yang hampir obesiti.. tapi tak apa.. sebab blog dia ringkas je.. berkemungkinan loading cepat lah...
tak caya? HH dah buat perbandingan antara blog dia dengan blog HH


tengok lah... beza berapa puluh dengan berat blog HH tapi tak mengapa. hanya 0.36saat je ambil masa untuk loading blog dia tu...

Reka Bentuk Blog

blog dia ni kemas dan tersusun. Sebuah Widget yang boleh memeningkan kepala langsung tak ada. Selain itu, tutorial juga disediakan dalam blog ni. kalau korang nak cari tutor. kat sini pun ada.. Backgroung image pun tak pasang yang animated ( bergerak-gerak) jadi korang taklah tiba-tiba pening kepala nak tengok blog dia kan?.

Tulisan
HH amat pantang kalau tulisan kecil mengalahkan semut yang paling halus tu, nampak je ada blog buat tulisan kecil macam tu. terus tekan button 'X' hu3.. kejamnyalah. Tapi tulisan blog ini okay dan kita boleh bacanya dengan jelas. sedangkan orang yang rabun pun masih lagi boleh baca blog dia ni ^_^

Lagu?
Blog ini ada pasang lagu. nasib baik ada butang untuk pause kalau tak, korang kenalah tahan telinga tu kalau nak baca entry-entry dia.

okay setakat ini sahaja yang HH mampu ulas. dia dah masuk dalam bidang blogging ni dah lama... korang bolehlah buat benda yang patut dibuat macam follow, komen apa-apalah yang berkaitan... ^_^ boleh tekan nama dia kalau malas nak pergi atas NurulSyazwana

Nak join segmen? tekan --> Eh! blog kena review?
_____________________________________________________________


Blog yang ke-2 pula ialah (* bunyi drum)


Nak tengok blog? tekan lah header dia tu..

HH akan mengulas sedikit blog kepunyaan Harul ini


Masa yang diambil untuk loading

Wargh!! ahaha. blog nampak ringkas tapi kenapa berat sangt ni.. hu3..
yang ni HH tak tau la apa yang dia letak dekat blog dia. tapi masih lagi cepat kalau korang nak masuk blog dia.

Reka Bentuk Blog

 background dia warna hijau. tak gelap sangat tak terang sangat. sedap mata memandang.
blog dia agak serabut sikit mungkin kekangan masa dia tak dapat nak ubah suai blog dia. HH cadangkan widget bahagian bawah sekali tu dibuang sebab mungkin benda tu lah yang menyebabkan blog berat.

Tulisan

dari segi tulisan...... LULUS!! ahaha
semua orang boleh baca apa yang disampaikan dalam blog anda! ^_^
teruskan usaha!

Lagu?

blog dia pasang lagulah!!.. mesti segelintir daripada korang tak suka sangat dengar lagukan? susah nak tumpukan perhatian kalau nak baca entry dia. kadang-kadang tu terus hilang mood kalau lagu tu tak seronok..
tapi.... tapi ... tapiii~ 
Dia guna online radio. boleh dengar macam-macam lagu. dan ada juga button pause kalau korang tak nak dengar.

sampai sini sahaja dahulu. Harul ni blogger baru.. dia baru dalam bidang blog ni. tak caya? tengoklah follower dia. sikit je kan? hahaha...
apa lagi? mulakan tugas korang untuk terjah, follow, komen dan apa-apa yang patut dekat blog dia ni...
kalau malas nak pergi tekan header, boleh tekan nama dia ni hah!


Nak join segmen? tekan --> Eh! blog kena review?

2 comments:

hafrizzul hafiz said...

ahahaha...
same2 ^_^

Wanaa Nana said...

wah, bertanya... haha, sekarang dah jadi 80 lebeh... tak berat sgt pun.. :P
btw, terima kasih HH