Eh! Blog Kena Review #3 ( JUN ): Sara Swifteen & Mrs. Laila



Nampaknya segmen ini dah ada sambutan. Jadi, HH akan teruskan lagi 2 blog yang seterusnya.
tanpa membuang masa kita terjah! blog yang pertama ini...
-
-
-
-
-
-

Sara Swifteen


memandangkan Sara tidak mempunyai header.. HH cari la apa-apa gambar yang berkaitan dengan Sara ni..
tekanlah gambar tu untuk terjah blog Sara!!

ciri-ciri blog Sara:

Masa diambil untuk loading

hurm.. Boleh tahan besarnya saiz blog Sara ni.. tapi kenapa load time HH amat lambat disitu??
pelik jugak.. ahaha... Korang nampak je saiz blog dia tu besar.. Tapi bilan nak masuk laju je..
tak ada pun sekat-sekat..

Reka Bentuk Blog

latar belakang dia banyak reben owh!!!
cantik dan kemas dan sedap mata memandang ( bukan untuk dimakan ya)
tak banyak widget atau aksesori lain.. kalau ada pun tak menjejaskan korang punya komputer..
komputer tak boleh jam pun kalau korang bukak blog dia ni.
jangan risau la. rileks je beb ^_^

Tulisan
Tulisan boleh dibaca. Jelas dan tak perlu tengok dengan jarak yang dekat untuk membaca entry-entry yang berkaitan. warna tulisan bersesuaian dengan latar belakang dan suasana blog.. ^_^

Lagu?
tengok blog? pemain mp3 nya ada... tapi bila HH masuk blog dia ni.. takde pun dengar orang menyanyi.
hu3. Jadi seronok bila takde lagu.. boleh kita dengar lagu sendiri kan...

sekarang ni korang ada banyak pilihan dan yang paling penting terjah dulu blog ni baru buat pilihan..
nak follow ke? komen ke? kritik ke? apa-apa lah yang berkaitan... dia ni pun peramah orangnya. jadi siapa nak kenal-kenal dengan dia boleh lah add FB dia.. carilah dekat blog dia. ada terpampang dimuka depan blog dia tu ^_^

Nak tengok review sebelumnya tekan ---> SINI
Nak blog anda kena review tekan ---> SINI


____________________________________________________________

blog ke dua untuk review kali pula ialah.
-
-
-
-
-
-
-

Mrs. Laila!



peminat doodle dia ni... Laila? dah kreditkan belum doodle yang anda guna kepada tuan empunya doodle. takut nanti kena masuk senarai je.. ahaha...

tekan header kalau nak terjah okay!!

HH akan review berkaitan dengan:

Masa yang diambil untuk loading


sama macam blog Sara.. berat. tapi laju. tapi yang amat menghairankan. kenapa blog HH yang ringan load time dia amat lama.. pelik pelik... tak tahu la kenapa jadi macam itu.

Reka Bentuk Blog

comel, kemas dan cantik. seperti biasalah kalau blog perempuan. mereka nak blog mereka cantik dan kemas. kalau ada satu yang tak kena. mesti risau 2 hari kot ^_^
warna yang digunakan adalah harmoni ^_^ warna yang sekata.. dan blog dia warna UNGU...
macam blog HH kan ^_^ 
blog siapa lagi comel??? Mestilah blog laila ni kan kan kan ^_^..

Tulisan

tulisan agak kurang jelas lah Laila. HH rasa Laila kena guna jenis font lain.. walaupun boleh baca. tapi HH rasa font yang laila gunakan tidak sesuai. Tukar jadi biasa pun boleh. asalkan orang boleh baca blog anda ^_^

Lagu?
tidak mempunyai sebarang bunyi didalam blog Laila ni.
Selamat telinga saya ^_^

okay. apa yang korang perlu buat sekarang setelah selesai membaca....?
terjah blog? follow? komen? tinggal jejak? atau buatlah apa sahaja yang korang mahukan..
tiada paksaan untuk membuat sebarang perkara yang sedemikian ^_^

Nak tengok review sebelumnya tekan ---> SINI
Nak blog anda kena review tekan ---> SIN

4 comments:

Kaki Wayang said...

Biler lah Blog Betol-betol Hangat! ni nak kena review yerrr..

hafrizzul hafiz said...

akan datang...
sabar je ^_^

Mr.Oren said...

haha...anak patung~

mRs.Lea said...

thnkz HH for the review :)
haha..tips yang best2..insyaallahh sy perbetulkan ape yang silap yee :)