Raya oh raya : part 2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


sambungan dari Raya oh raya : part 1

Raya ke-4

Pagi Jumaat tu Hafr tak ada pergi mana-mana. Bangun-bangun je terus pergi setting meriam dekat tepi rumah. Maklumlah dah lama tak ada kat rumah, rindu nak dengar desingan MERIAM Hafr tu. Baru sekali meletup dah rosak meriam. 

Dengan kuderat yang ada Hafr pergi cari bahan-bahan penting untuk meriam tersebut kembali meletup. 20 minit kemudian barulah okay balik. Lepas dah penat main meriam, Hafr tengoklah handset yang tah mana-mana campak tengok ada mesej yang menyatakan kawan Hafr ajak beraya ramai-ramai. Hafr dengan kawan Hafr sorang ni pergi lepas solat Jumaat. cari-punye-cari, rupanya kitorang je yang akan pergi beraya *sedih . tahun ni depa semua sibuk ada hal, tinggal kami be-2 je yang rajin nak pergi beraya rumah kawan kami. Plan A cadang nak beraya ramai-ramai dengan kawan tapi plan A dah tak jadi. Kalau ada plan A mesti ada plan B. 

Yeah.. plan B-nya ialah beraya sambil menerjah rumah awek!!! hehehe. Dari petang sampailah tepat pukul 10 malam baru setel kami berdua beraya rumah awek. 5 buah rumah telah kami terjah. Janganlah rasa pelik sebab 5 buah rumah je yang kitorang pergi. Mana taknya 1 rumah ambil masa 30 minit nak beraya. Ada lah sikit-sikit gambar Hafr dan kawan Hafr captured. Rumah pertama takda gambar sebab dapat jumpa bapaknya je, orangnya tak jumpa.

Rumah ke-2
Mesti ada yang kenal orang ni kan? Hafr panggil dia Si debab. hehehe.
kalau tak kenal boleh tekan gambar yang best ni...


rambut dah macam Elvis Presly.. yang kiri tulah kawan Hafr, nama dia Anuar :)
memang kita 2 orang je yang beraya.

Ke-3
 Ke-4


 ke - 5

Tuan rumah bengang je kitorang balik lambat-lambat.

Dah habis beraya rumah awek-awek tersebut, kitorang peri Sg. Besar saja nak jalan-jalan.

Segak bergaya si Nua ni menerai baju :)

Tak cukup duit nak beli dapat cuba dah la..


Lagi sanggup beli jam sama harga dengan spek rayban harga rm10.

Lepas dah lepak-lepak dekat expo yang tertinggal kitorang pun balik. Hafr pecut dari Sg. Besar sampai Bagan Terap 10 minit je. Biasa amik masa 15-20 minit, Masa ni tak ada kenderaan sangat sebab tu la boleh pecut sampai 10 minit je.

Raya ke-5

Pagi-pagi lagi dah kena serbu dengan si Anuar tu ajak Hafr pergi beraya. Mengikut plan A ( ada je plannya) Kitorang akan beraya ramai-ramai pergi rumah cikgu. Tapi malangnya, hanya kami je yang bersemangat yang lain ..... pikir la sendiri. Plan A tak jadi plan B ada. Kitorang pergi rumah Amir berkumpul pulak kat situ ramai-ramai. Kali ni kumpul kawan-kawan sekolah rendah pulak. Adalah dalam 6 orang yang datang. Dengan senang hati kitorang pun beraya lah ber enam tu..






Nampak gemuk lah saya dekat sini


Ada magik kat gambar ni. tekanlah kalau nak tau
hiburan untuk korang. ( wei jangan marah saja je ni )

Masa ni pergi satu rumah je lepas tu dah penat. Balik :)

Raya ke-6
Harini hari Ahad dan esoknya sekolah. Pada malam raya ke -6 ni Hafr pergi beraya dekat rumah Amir.
lama jugak lah lepak rumah dia sebab Hafr pergi beraya rumah dia sekeluarga.






Mereka bermaaf-maafan ( masa ni dah nak berangkat balik )

Jadi, Cukuplah seminggu Hafr beraya untuk cuti raya kali ni. Masa tak cuti nanti mesti ada pulak open house yang menanti 

harap korang terhibur.

Tamat :)







6 comments:

yayaconan said...

heeeee !
bengang nye nan budak gemoks nie !
errrrrrrr ! =="

hafrizzul hafiz said...

hahaha... ei.. sambil promote tu..
:)

yayaconan said...

haha ! okayy-2 , thanks lol ! :)

yayaconan said...

haha ! okayy-2 , thanks lol ! :)

alinac lover said...

salam kenal :) selamat hari raya!

Farahin Ahmad said...

Selamat hari raya !