kek oh kek! #1



Assalamualaikum

hahahaha.... kali ni korang mesti dah tahukan hh nak cerita pasal apa kali ni.. ( tengok tajuk pun dah boleh agak pasal kek ) ^_^

masa hh tingkatan 4 lagi dah teringin nak buat kek sendiri dan impian hh juga untuk bukak kedai kek hh sendiri. hehehe
baiklah taknak panjangkan cerita pasal hal-hal yang dah lalu.
sekarang hh nak cerita pasal hal-hal yang sedang dan baru sahaja berlaku.

baiklah.. pada entry post yang lalu. hh ade cerita pasal hari jadi ibu hh kan? time itulah, pertama tama kalinya hh cuba membuat kek cawan atau lebih dikenali sebagai cupcake. walau bagaimanapun, kek cawan tu tak jadi tapi sedap.. ahaha.. tak jadi sebab dia tak kembang tapi bila makan... huh... hanya orang yang makan sahaja yang tau betapa manisnya kek cawan tu

^
|
|

inilah kek cawan yang hh buat pertama kalinya.. maaflah sebab tak jelas gambarnya..

keesokan harinya... hh cuba lagi buat kek kali ke dua. kali ini dah siap dengan loyang dah. hurm... sama juga macam kek cawan yang hh dah buat. hh tanya dekat ibu, kenapa kek tu tak naik dan tak kembang, bila disiasat-siasat, rupa-rupanya. tak letak soda bikarbonat!!! ahaha... >_<!! patutla tak naik lagi kembang...

|
|
|
|
|
|
|
|
V

hari ini, hh telah mencuba lagi untuk
 membuat kek ( percubaan kali ke-3)
kali ni hh telah tambahkan soda berkabonat tersebut kedalam ramuan.. dan.... akhirnya!!! menjadi pun kek yang hh buat... ahahaha... seronoknya pada masa ni.. terlompat lompat la jugak hh.. hehehehe


kek ni namanya kek marmar, sepatutnya letak pewarna ros tapi hh letak serbuk coklat ganti ros.. hehehe.. ni lah hasilnya.. sedap dimakan ketika baru keluar dari oven (makan masa tengah panas)

ahaha... kali sahaja cerita hh.. later kalau ada lagi pasal kek hh akan cerita lagi kat korang semua. ^_^

p/s: kepada rara tan : entry ni hh tujukan khas untuk RT sebab esok RT dah nak berangkat ke UiTM .. sedih dan akan rindu rt nanti hehehe.. ( entry ni juga ditujukan kepada kawan kawan hh juga ^_^)

9 comments:

aien beez said...

jadi jgk akhir nye . tahniah en. hh ^_^

Eiyaa Kecik (: said...

Atotottot (: Nampak comel je laki buat Kek XD Goodgood !

hafrizzul hafiz said...

@aien beez ahaha.. terima kasih ^_^
@Eiyaa Kecik (: hu3.. ye la tu... ape2 pon terima kasih ^_^

fazreen said...

saya dari fazreenfathil.blogspot.com....
yang buat CONTEST BEST HEADER EVER...

saya x jumpa chatbox kat blog ni..so saya reply je la kat sini..

kalau takde header, sorry la..takleh join...tapi tak kesah..kalau rase header korang kurang cantik..takpe, korang boleh mencuba nasib
mana la tau kan..tetiba menang pulak kan

anyway...blog ni lawa je header, boleh la join

ツCik Ch0kiEツ said...

waahh !! tahniah3... nampak sedap jek >_< nk cube2.. hoho ^^ comel jek kek tuhh

pape pon tahniah ;D

syafeika edora said...

congratz HH, SE nak wt kek pn x yakin tau even da pnh blajar,haha

hafrizzul hafiz said...

ahaha... SE, kalau cuba sekali tak jadi.. janganlah cepat putus asa...

aien beez said...

boleh la nanti buatkan utk aien ^_^
aien nak tempah nnti boleh :)

hafrizzul hafiz said...

boleh je..
tapi kalau kek..
boleh ke main post2?