obses dengan adobe photoshop



Assalamualaikum......


da lame sangat rasanya tak update blog, rasanya da 
dekat 2 minggu da tak update,
mintak maaf banyak-banyak kepada pembaca 
kerana sudah lama tidak update blog..

baikla... nak dimulakan cerita.... 
ada laa pada satu hari tu
 (cakap macam ni sebab dah lupa harinya)
tengah seronok tengok youtube
tiba-tiba hati tergerak nak tengok video 
tentang adobe photoshop punya tutorial..
tengok punya tengok...
aduhai... seronok pulak tengok mereke mengedit
gambar menjadi cantik dan smart .... 
dan menggerun kan (dark art )
kalau tak caya korang boleh tengok
kat youtube.. carila pasal adobe photoshop tutorial

dah tengok punya tengok,
aku pergila ke laman kumpulan kakiblogger
di facebook untuk menanyakan 
jikalau mereka mempunyai installer adobe photoshop tu..
tak sampai beberapa minit je mereka terus bagi link.. 
dan ape lagi... terus muat turunla.
selepas tu, dah siap muat turun.. install.. pastu tekan itu tekan ini..
keluarla aplikasi yang berkaitan...

bila dah keluar... HH tak tau dari mana nak mulakan penjelajahan 
aku terhadap photoshop tersebut.. lalu HH bukala youtube untuk
mengetahui cara - cara nak gunakan photoshop ni..
belek punye belek, aku ternampak satu video yang tajuknya ada 
tulis dark art dan HH tekan video tersebut.
hahahaha :)
aku tertarik bagaimana muka bole diubah menjadi ganas...
dan tidak lupa juga.. selain daripada itu..
HH terasa cemburu bila melihat ade blog2 yang comel
dan cantik ( sekarang ni tengah carik tutorial 
berkaitan dengan tukar side bar jadi comel)

dan bermulalah keobsesan HH tentang adobe photoshop...






ni adalah hasil dark art (edit sendiri )

ni pula ialah header - header yang dihasilkan( masih baru lagi dalam bidang penghasilan )
header HH



ni adalah special header buat kawan HH


2 comments:

cikdayaconan said...

da pndai uh ajar2 larh yg sntiase blur n lembap nie . haha ! ta baek aw kedekut ilmu . :)

hafrizzul said...

ai? daya pon da ade blog ke...
maju2.. eh.. dye yang ttbe muncul..
mane la orang nak tau,,