Letak Skype Dalam Blog

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Hafr tau, kebanyakan daripada korang semua mesti ada akaun skype kan? Sebenarnya dah lama Haf teringin nak letak button skype dalam blog sebab pernah nampak orang buat , tanyalah orang tu, dia boleh pulak cakap tak tau. Perasaan pada waktu tu amatlah kecewa.

Okay kalini Hafr nak buat tutor cara nak pasang button skype dalam blog korang.

Mula-mula pergi sini

Lepas tu korang akan nampak ni.


Lepas itu, tulis nama skype korang dekat sini


Dah tulis? Pilih la ikon mana yang korang minat


dah pilih? sekarang masa untuk salin coding button tersebut


Pastikan korang tanda dekat web html. Dah salin jom pergi 
Design -> add gadjet -> paste-kan dekat html/javascript
Untuk pengguna blogger in draft ataupun dashboard korang dah berwajah baru. boleh pergi terus ke template dan buat cara sebagaimana di atas.

Kalau tak boleh sila tanya cepat-cepat ye. Kalau boleh, tekan la button like tak pun share :)

Sekian.


4 comments:

Hanis Nizam said...

Wahhhh best ni . Heheh

~Budak Merah~ said...

Okeh, dah buat. Time kasih yer! =P

fadhdeela said...

wah tq2!! datang la kat blog kita

Selipartoilet

Aefa Aerisya said...

tq! berjaya dah wat :)